به سوی معرفت

وبلاگ آموزشی دینی وقران راهنمایی

به سوی معرفت

وبلاگ آموزشی دینی وقران راهنمایی

حکمت واثار وضو

وضو.

قرآن :.
((
اى کـسـانـى که ایمان آورده ید هرگاه براى نمازبرخاستید صورت ها و دست هایتان را تا آرنج ها بشویید و سرهایتان و پاهایتان را تا برآمدگى روى پا مسح کنید خدانمى خواهد شما در رنج افتید, بلکه مى خواهد که شما را پاکیزه سازد و نعمتش را بر شما تمام کند, باشد که سپاس گزارید)).
ـ پیامبر خدا(ص ): وضو, نصف ایمان است .

ـ امام صادق (ع ): وضو, جز (یانصف ) ایمان است .

ـ امام على (ع ): طهارت , نصف ایمان است .

ـ امام باقر(ع ): وضو, فریضه است .

ـ امـام عـلـى (ع ): هر که درست طهارت بگیرد و سپس به مسجد برود, تا زمانى که حدثى از اوسر نزده , همواره در حال نماز (محسوب ) مى شود.
ـ امام باقر(ع ): نماز جز با طهارت درست نیست .

ـ امام صادق (ع ): وضو گرفتن پیش ازغذا و بعد از آن , فقر را از بین مى برد.
ـ پیامبر خدا(ص ) ـ در سفارش به على (ع ) ـ : اى على , سه چیز درجه است , سه چیز کفاره , سه چیز مهلک و سه چیز نجاتبخش آن سه چیز که درجه مى باشد یکى کامل گرفتن وضو در هواى بسیار سـرد اسـت دوم انـتظار کشیدن براى نماز بعد از نماز

سوم شرکت کردن در نمازهاى جماعت در شبانه روز.
ـ هـر کـه در سـرمـاى شـدید, وضو را به طور کامل بگیرد, دو سهم اجر دارد و هر که در گرماى سخت , وضو را کامل به جا آورد یک سهم اجر دارد.
ـ هر که در سرماى شدید, وضو راکامل به جا آورد, او را دو بهره از اجرباشد.
ـ کامل به جا آوردن وضو در موقعیت هاى سخت و به راه انداختن گام ها به سوى مساجد وانتظار کشیدن براى نماز بعد از نماز, گناهان را یکسره مى شوید.
ـ هرگاه مرد مسلمان وضو بگیرد,گناهان او از گوش و چشم و دستان و پاهایش بیرون مى روند پس , چون بنشیند در حالى نشسته باشد که آمرزیده شده است .

ـ هرگاه بنده وضو گیرد, گناهانش همچون برگ هاى این درخت فرو مى ریزد.

حکمت وضو.

ـ امام باقر(ع ): وضو در حقیقت حدى از حدود خداست تا این که خداوند بداند چه کسى از او فرمان مى برد و چه کسى نافرمانیش مى کند.
ـ امـام رضـا(ع ) ـ دربـاره حکمت وضو ـ : براى این که بنده وقتى براى مناجات با خداوند جبار در برابر او مى ایستد, پاک باشدفرمان او را اطاعت کرده باشد و از آلودگى ها و نجاست پاکیزه باشد, به عـلاوه ایـن کـه وضو باعث از بین رفتن حالت کسالت و زدودن خواب آلودگى و پاک ساختن دل براى ایستادن در حضورخداى جبار مى شود.

آثار وضو.

ـ پیامبر خدا(ص ): خداوند عزوجل درروزقیامت امت مرا, براثر وضو, با چهره هاى زیبا و دست و پاى سفید محشور مى کند.
ـ امام هادى (ع ): زمانى که خداوندعزوجل با موسى بن عمران (ع ) سخن گفت عرض کرد: خدایا, پـاداش کـسـى که از خشیت تووضو را کامل به جا آورد چیست ؟
فرمود: روز قیامت او را در حالى مبعوث مى کنم که درپیشانیش نورى مى درخشد.
ـ پـیـامبر خدا(ص ): (روز قیامت ) بر اثر وضو, با پیشانى و دست و پاى سفید بر من واردمى شوید و هیچ کس جز شما این خصوصیت را نخواهد داشت .

ـ در پـاسـخ بـه ایـن سؤال که ـ : امت تو در میان امت هاى از نوح تا امت خودت , چگونه بازشناخته مـى شـونـد؟
ـ : آنـان بـر اثـر وضـوپـیـشـانـى و دسـت و پـایـشـان سـپـیـد است , هیچ کس جز آنـان چـنـیـن خـصـوصـیـتى راندارند همچنین آن ها را از این مى شناسم که کارنامه شان به دست راستشان داده مى شود.

بى مهرى .

ـ پـیـامـبـرخـدا(ص ): خـداى مـتـعال مى فرماید:هر کس حدثى از او سر زند و وضو نگیرد به من بـى مـهرى کرده است و هر کس حدثى از او سرزند و وضو بگیرد (و دو رکعت نماز به جا نیاورد به مـن بى مهرى کرده است و هر کس حدثى ازاو سر زند و وضو بگیرد) و دو رکعت نماز بگزارد و مرا بـخـوانـد و مـن آن چـه را از امـور دیـن ودنیایش از من خواسته است برآورده نکنم , هرآینه به او بى مهرى کرده ام و البته من خداوندگارى نامهربان نیستم .

فضیلت دائم الوضو بودن .

قرآن :.
((
از تو درباره حیض مى پرسند بگو: آن آلودگى است پس در ایام حیض از زنان دورى گزینید و به آن ها نزدیک نشوید تا پاک شوند و چون پاک شدند از آن جا که خدا شمارا فرمان داده است با ایشان نزدیکى کنید هرآینه خدا توبه کنندگان و پاکیزگان را دوست دارد)).
((
که جز پاکان , دست بر آن نزنند)).
ـ پـیامبر خدا(ص ): زیاد طهارت بگیر,تا خداوند عمر تو را زیاد گرداند اگر توانستى شب و روز با طهارت باشى این کار را بکن , زیرااگر در حال طهارت بمیرى , شهید خواهى بود.
ـ اگـر مـى تـوانـى , هـمواره با وضو باش ,زیرا هر که مرگش در رسد و وضو داشته باشد شهادت نصیبش شده است .

ـ اگـر مى توانى دائم الوضو باشى چنین باش , زیرا ملک الموت هرگاه جان بنده را بگیرد و اووضو داشته باشد, برایش شهادت نویسد.
ـ کسى که با طهارت بخوابد, همانند روزه دار شب زنده دار است .

تجدید وضو.

ـ پیامبر خدا(ص ): هر که با طهارت باشد و (با این حال ) وضو بگیرد, ده ثواب برایش نوشته شود.
ـ امـام صـادق (ع ): هـر که بدون سرزدن حدثى از او, تجدید وضو کند, خداوند توبه او را, بى آن که استغفار کند, تجدید گرداند.
ـ وضو روى وضو, روشنایى روى روشنایى است .

وضوى رسول خدا(ص ).

ـ امـام بـاقـر(ع ): آیـا وضوى رسول خدا(ص ) را براى شما نمایش ندهم ؟
عرض کردیم : چرا حضرت قـدحـى که در آن مقدارى آب بود, خواست و آن را مقابل خود گذاشت سپس آستین هایش را بالا زد و آن گـاه مشت راست خود را در آن فرو برد و فرمود: به این صورت به شرط آن که دست پاک باشد سپس مشت خودرا پر آب کرد و دستش را روى پیشانى خود گذاشت و گفت : ((بسم اللّه )) و آن را بـه اطـراف مـحاسنش رها کرد و آن گاه دست خود را یک بار به صورت و بالاى پیشانیش کـشید بعد دست چپ خود را فرو برد و مشتى پر آب برداشت و روى آرنج راست خود ریخت و کف دسـت خـود را روى ساق دستش کشید, به طورى که آب بر نوک انگشتانش جارى شد آن گاه با دست راست خود مشتى آب برداشت و آن را روى آرنج چپش ریخت و کف دست خود را روى ساق دسـتـش کـشید به طورى که آب بر نوک انگشتان او جارى شد و جلو سر و روى دو پاى خودرا با رطوبت دست چپ و باقیمانده رطوبت دست راست خویش مسح کرد.
میهن .

منبع : میزان الحکمه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد